Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Število ježev v zahodni Evropi zaradi izgube habitata upada

Hamburg/Wuppertal, 8. avgusta - Okoljevarstveniki poročajo o drastičnem zmanjšanju populacije avtohtonih ježev v zahodni Evropi in opozarjajo, da bo reševanje te vrste sesalcev pred izumrtjem velik izziv. V enem od francoskih zavetišč so ježe označili za "polarne medvede na naših vrtovih", s čimer so poudarili vpliv podnebnih sprememb na njihove zmožnosti iskanja hrane.

Kanada, Vancouver.
Jež.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Celotna novica je dostopna le naročnikom.
Novica vsebuje 1.648 znakov (brez presledkov) oziroma 277 besed.

Novico lahko kupite. Cena: 1 žeton; na računu: 0 žetonov

msc/lkr
© STA, 2022