Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na mejnih prehodih s Hrvaško manj gneče, dolg zastoj pred predorom Karavanke

Ljubljana, 6. avgusta - Na mejnih prehodih s Hrvaško je popoldne manj gneče, še vedno pa brez čakanja na gre. Daljša čakalna doba je na mejnem prehodu Gruškovje za vstop v državo in na Jelšanah za izstop iz države. Štirikilometrski zastoj je medtem pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji, poroča prometno-informacijski center.

Dragonja.
Mejni prehod, kolone vozil.
Foto: Stanko Gruden/STA
Arhiv STA

Na mejnem prehodu Gruškovje je za vstop v državo čakalna doba več kot dve uri, na mejnem prehodu Jelšane pa morajo vozniki osebnih vozil toliko čakati pri izstopu iz države. Do ene ure morajo vozniki čakati na mejnem prehodu Vinica za vstop v državo. Na drugih mejnih prehodih je čakalna doba bodisi za vstop bodisi za izstop iz države do pol ure.

Precej gneče je še vedno na gorenjski avtocesti, kjer je pred predorom Karavanke proti Avstriji štirikilometrski zastoj. Prometno-informacijski center za državne ceste proti Kranjski Gori priporoča izvoz Lesce. Zaprt je uvoz Jesenice zahod proti Karavankam, uporaba izvoza Jesenice vzhod, Lipce pa je dovoljena samo za lokalni promet.

Na primorski avtocesti med Postojno in Brezovico proti Ljubljani je na posameznih odsekih še vedno upočasnjen promet z zastoji. Potovalni čas se podaljša za približno 20 minut.

Prometno-informacijski center opozarja tudi na močnejša krajevna neurja, ki nastajajo ponekod po Sloveniji. Svetuje previdno vožnjo, povečanje varnostne razdalje in prilagojeno hitrost.

uk/uk
© STA, 2022