Pregled - šport do 12. ure

Ljubljana, 6. avgusta - Pregled športnih dogodkov v Sloveniji in svetu do 12. ure.

CALI - Slovenski atlet Matic Ian Guček je na svetovnem prvenstvu do 20 let v Caliju osvojil srebrno kolajno v teku na 400 metrov z ovirami. Ob tem pa je s časom 48,91 sekunde izboljšal 42 let star državni rekord Roka Kopitarja (49,11) in se kot prvi Slovenec spustil pod mejo 49 sekund. V tej disciplini je zlato osvojil Turek Ismail Nezir s časom 48,84 sekunde, tretji pa je bil Jamajčan Roshawn Clarke z 49,62.

NYON - Evropska nogometna zveza (Uefa) je turškemu Fenerbahčeju, klubu slovenskega nogometnega reprezentanta Mihe zajca, naložila denarno kazen v višini 50.000 evrov, ker so njegovi navijači na kvalifikacijski tekmi lige prvakov proti kijevskemu Dinamu vzklikali ime ruskega predsednika Vladimirja Putina. Ob denarni kazni bo Fenerbahče naslednjo domačo evropsko tekmo moral igrati pred delno zaprtimi tribunami.

RIM - Italijanski nogometni prvoligaš Roma je tudi uradno pripeljal nizozemskega reprezentanta Georginia Wijnalduma. Izkušeni 31-letni vezist bo v Rimu eno leto igral kot posojen nogometaš Paris Saint-Germaina. Kot poroča Football Italia, ima Roma možnost odkupiti Nizozemca po koncu sezone. Če bodo izpolnjeni določeni pogoji, pa bo odkup obvezen. PSG bo v letu posoje kril polovico Wijnaludmove plače, ki znaša devet milijonov evrov na sezono.

CIUDAD DE MEXICO - Rus Danil Medvedjev in Britanec Cameron Norrie sta finalista teniškega turnirja ATP v Los Cabosu z nagradnim skladom 822.110 dolarjev. Prvopostavljeni Medvedjev je v polfinalu s 7:6 in 6:1 izločil četrtopostavljenega Srba Miomirja Kecmanovića, tretjepostavljeni Norrie pa je s 6:4, 3:6, 6:3 ugnal drugega nosilca, Kanadčana Felixa Auger-Aliassima.

lr/lr
© STA, 2022