Uživajmo poletje: V vročih dneh vabijo sladoledi z najrazličnejšimi okusi od arašida do sivke
Ljubljana/Slovenske Konjice, 5. avgusta - V vročih poletnih dneh bo tiste, ki še nismo na morju, najhitreje osvežil sladoled. Če zaupamo le svoji kuhinji, bomo do njega najhitreje prišli z zmesjo čokolade in smetane, ki jo zamrznemo. Po že narejenega pa zavijemo k sladoledarju. Izbiramo lahko med številnimi okusi od arašida do sivke, so prodajalci sladoleda navedli za STA.
Če bomo sladoledni mojstri sami, je osnova za mlečne sladolede smetana in mleko. Dodamo lahko denimo koščke čokolade, vaniljevo aromo, arašidovo maslo in oreščke, so predlagali v sladolednici Mali čoko iz Slovenskih Konjic. Za sadne okuse pa uporabimo čim bolj zrelo sadje, vodo in dober mešalnik, so dodali.
V Ljubljani v sladolednem baru Grefino za še bolj pester okus poskrbijo s 100 posipi in prelivi, v Gelaterii Romantika pa sladoledom radi dodajo sveža zelišča.