Uživajmo poletje: V vročih dneh vabijo sladoledi z najrazličnejšimi okusi od arašida do sivke

Ljubljana/Slovenske Konjice, 5. avgusta - V vročih poletnih dneh bo tiste, ki še nismo na morju, najhitreje osvežil sladoled. Če zaupamo le svoji kuhinji, bomo do njega najhitreje prišli z zmesjo čokolade in smetane, ki jo zamrznemo. Po že narejenega pa zavijemo k sladoledarju. Izbiramo lahko med številnimi okusi od arašida do sivke, so prodajalci sladoleda navedli za STA.

Nemčija.
Sladoled, kornet.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Če bomo sladoledni mojstri sami, je osnova za mlečne sladolede smetana in mleko. Dodamo lahko denimo koščke čokolade, vaniljevo aromo, arašidovo maslo in oreščke, so predlagali v sladolednici Mali čoko iz Slovenskih Konjic. Za sadne okuse pa uporabimo čim bolj zrelo sadje, vodo in dober mešalnik, so dodali.

V Ljubljani v sladolednem baru Grefino za še bolj pester okus poskrbijo s 100 posipi in prelivi, v Gelaterii Romantika pa sladoledom radi dodajo sveža zelišča.

pse/apo
© STA, 2022