Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Požar pod Matajurjem pod nadzorom

Kobarid, 26. julija - Na Kobariškem še vedno gasijo požar na pobočju Matajurja, ki ga je v nočnem času zanetila strela med nevihto. Čeprav je v popoldanskem času padlo nekaj dežja, požar še ni pogašen, pač pa je pod nadzorom, je za STA povedal poveljnik štaba Civilne zaščite Občine Kobarid Aleksander Vončina.

Kobarid.
Na pobočju Matajurja je okoli 4. ure predvidoma strela med nevihto zanetila požar. Gori na zelo strmem in neprehodnem terenu, požar pa je že pod nadzorom.
Foto: Občina Kobarid

Gorijo trenutno posamezna žarišča znotraj požarišča, ki jih uspešno gasijo. Požar se je razširil na območju znotraj štirih hektarov na nedostopnem in zelo strmem terenu. Med skalovjem je bilo nekaj suhe trave, podrastja in posamezna drevesa, je še povedal.

Požar trenutno gasita dva vojaška helikopterja, ki zajemata vodo v bazenu pri vasi Kred. Vanj so napeljali s cevmi vodo kar iz reke Nadiže. Prej je bil bazen postavljen pod požariščem pri Starem selu pri Kobaridu, vanj pa so vodo dovažali s cisternami. Trenutno je na delu okrog 15 gasilcev.

apo/rr/apo
© STA, 2022