Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Bobnarjeva napovedala nakup novega helikopterja, tudi za gašenje

Kostanjevica na Krasu, 22. julija - Notranja ministrica Tatjana Bobnar, ki je skupaj z v. d. generalnega direktorja policije Boštjanom Lindavom danes obiskala požarišče na Krasu, je v izjavi za medije med drugim napovedala nakup novega helikopterja. Kot je pojasnila, bo namenjen za pomoč pri gašenju, pa tudi za nujno medicinsko pomoč in reševanje v gorah.

Kostanjevica na Krasu.
Na požarišču so tudi danes minister za obrambo Marjan Šarec, poveljnik Civilne zaščite RS Srečko Šestan in mirensko-kostanjeviški župan Mauricij Humar, pridružila sta se jim ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar in v.d. generalnega direktorja Policije Boštjan Lindav.
Foto: Rosana Rijavec/STA

Bobnarjeva je v Kostanjevici na Krasu vsem, ki se borijo s požarom, izrekla podporo in občudovanje. Zatrdila je, da bo vlada bo storila vse, kar je v njeni moči, da podprejo tako gasilce kot civilno zaščito, policiste, pripadnike Slovenske vojske, reševalce in vse ostale, ki bijejo bitko z ognjem.

V zvezi z ugibanji, ali bi lahko šlo pri tokratnih požarih za nameren požig, je ministrica odgovorila, da policija preveri vsako informacijo in poziva vse, ki karkoli opazijo ali imajo informacije, to sporočijo policistom.

np/pv/apo
© STA, 2022