Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Golob: Konstruktiven posvet o draginji morda dober temelj za druga področja

Ljubljana, 20. julija - Posvet o ukrepih za blažitev draginje, na katerem so med drugim sodelovali predsedniki vseh parlamentarnih strank, je bil po besedah premierja Roberta Goloba konstruktiven in morda dober temelj za prihodnje, tudi za kakšna druga področja. Vlada namerava interventno zakonodajo opoziciji predstaviti na naslednjem posvetu, predvidoma konec avgusta.

Ljubljana, vlada.
Delovni posvet predsednika vlade Roberta Goloba s predsedniki in vodji poslanskih skupin parlamentarnih strank, predstavniki energetskih podjetij ter ekonomskimi strokovnjaki na temo ukrepov za zajezitev prehranske in energetske draginje ter zagotovitev energetske varnosti države.
Predsednik vlade Robert Golob.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Predsednik SDS Janez Janša je dejal, da je bil sestanek koristen v delu, ko so ekonomski in energetski strokovnjaki predstavili konkretne podatke o trenutni situaciji in nekatere napovedi. Ukrepi, ki jih je predstavila vlada, za predsednika SDS niso bili sporni, je bilo pa veliko dilem, ali draginjo nasloviti pri davkih ali pri subvencijah.

Predsednik NSi Matej Tonin pa je menil, da bi bilo treba to vrsto sodelovanja tudi v prihodnosti krepiti, saj se mu zdi, da daje prave sadove.

zc/bdo/npe/bdo
© STA, 2022