Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Golob: Konstruktiven posvet o draginji morda dober temelj za druga področja

Ljubljana, 20. julija - Posvet o ukrepih za blažitev draginje, na katerem so med drugim sodelovali predsedniki vseh parlamentarnih strank, je bil po besedah premierja Roberta Goloba konstruktiven in morda dober temelj za prihodnje, tudi za kakšna druga področja.

Ljubljana, vlada.
Delovni posvet predsednika vlade Roberta Goloba s predsedniki in vodji poslanskih skupin parlamentarnih strank, predstavniki energetskih podjetij ter ekonomskimi strokovnjaki na temo ukrepov za zajezitev prehranske in energetske draginje ter zagotovitev energetske varnosti države.
Predsednik vlade Robert Golob.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Vlada je predstavila dve vrsti ukrepov, tudi izenačitev vseh manjših odjemalcev elektrike in plina med seboj, ob čemer je spomnil, da je bila to velika težava prejšnjo zimo, ker so se cene zelo razlikovale med tistimi, ki so lahko neposredno kupovali od dobaviteljev, in tistimi, ki so to morali početi v blokih od upraviteljev.

Interventno zakonodajo je napovedal tudi na področju znižanja stopnje DDV za vse energente.

Vlada namerava interventno zakonodajo opoziciji predstaviti na naslednjem posvetu, predvidoma konec avgusta. Golob računa, da bo šla lahko skozi parlament po skrajšanem postopku.

zc/bdo/bdo
© STA, 2022