Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Čiščenje prizorišča letalske nesreče v Grčiji bo trajalo več tednov

Atene, 19. julija - Grške oblasti so danes sporočile, da bo dekontaminacija območja, kjer je v soboto strmoglavilo ukrajinsko tovorno letalo, ki bi moralo v Bangladeš dostaviti 11,5 ton min srbske izdelave, trajala več tednov.

Grčija, Atene.
Grške oblasti so danes sporočile, da bo dekontaminacija območja, kjer je v soboto strmoglavilo ukrajinsko tovorno letalo, ki bi moralo v Bangladeš dostaviti 11,5 ton min srbske izdelave, trajala več tednov.
Foto: Twitter

Strokovnjaki za odstranjevanje eksplozivov so danes že tretji dan odstranjevali raztresene mine. Širše območje nesreče, veliko približno sto hektarjev, je ograjeno, varuje pa ga tudi policija.

Civilna zaščita je prebivalcem naročila, naj ne odpirajo oken in ne prižigajo klimatskih naprav. Številni namreč poročajo o težavah z dihanjem.

Grške oblasti so medtem včeraj vložile uradni protest zoper Srbijo in Ukrajino, ker niso bile pravočasno obveščene o nevarni naravi tovora. Srbski predsednik Aleksandar Vučić pa je dejal, da so bili do potankosti upoštevani vsi postopki.

rpe/akt/rpe
© STA, 2022