Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Panamo po spodletelih pogajanjih o ceni goriv znova zajeli protesti

Panama, 19. julija - Po propadu dogovora med panamsko vlado ter zvezo sindikatov in združenj o zamrznitvi cen goriva so včeraj znova potekali protesti, ki so ohromili prestolnico.

Panama, Panama.
Po propadu dogovora med panamsko vlado ter zvezo sindikatov in združenj o zamrznitvi cen goriva so v ponedeljek znova potekali protesti, ki so ohromili prestolnico
Foto: Twitter

Dogovor, ki so ga konec minulega tedna sklenili predstavniki panamske vlade in zveze sindikatov Nacionalna zveza za pravice ljudstva, je določil zamrznitev cene galone - 3,78 litra goriva na 3,25 ameriškega dolarja za vse potrošnike.

Vendar pa je dogovor včeraj z vnovičnimi protesti prekršil sindikat učiteljev. Tako so onemogočili možnost, da bi se končale blokade državnih avtocest, ki preprečujejo pretok blaga.

Stavke in zapore cest v Panami trajajo že več kot dva tedna, protestniki pa zahtevajo zamrznitev cen goriva, stabilizacijo cen osnovnih izdelkov in znižanje cen zdravil. Zaenkrat ne kaže, da bi bil dogovor med vlado in protestniki v Panami kmalu dosežen.

lkr/akt/lkr
© STA, 2022