Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Celjskem in Koroškem pod različnimi pretvezami pobirali prostovoljne prispevke

Celje, 13. julija - Na Celjskem in Koroškem je policija v zadnjih dneh zaznala več oseb, ki so na ulicah in v trgovskih centrih ter pred njimi pod različnimi pretvezami pobirali prostovoljne prispevke. V največ primerih so se izdajali za gluhoneme, so danes sporočili s Policijske uprave Celje. Občane so pozvali, naj ne nasedajo tovrstnim goljufom.

Ljubljana.
Policijsko vozilo, policija, 113.
Foto: Daniel Novakovič/STA
Arhiv STA

V trgovskem centru v Celju je tako policija romunskega državljana oglobila, v Slovenj Gradcu in na Ravnah na Koroškem pa sta dva Romuna, ki sta v nasprotju z zakonodajo pobirala prostovoljne prispevke, pridržali in ju privedli na Okrajno sodišče v Slovenj Gradcu.

V obdolžilnih predlogih je policija sodišču za izrek stranske sankcije predlagala tudi izgon tujca in zavrnitev vstopa v Slovenijo. V obeh primerih je sodišče kršitelja oglobilo ter jima izreklo odvzem pripomočkov in pridobljenih materialnih sredstev.

V omenjenih primerih znaša globa 104,32 evra oz. polovička 52,16 evra

Občane policija poziva, naj bodo pozorni in naj ne nasedajo tovrstnim goljufom. Od pobiralcev prispevkov pa naj zahtevajo, da se identificirajo z dovoljenjem območne upravne enote, kjer je tudi podatek, komu je zbrani denar namenjen.

Če goljufe opazijo, pa policija občane prosi, da jih o tem obvestijo na telefonsko številko 113.

lpc/apo
© STA, 2022