Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Voznik kombija prevažal 17 prebežnikov

Lenart, 13. julija - Včeraj so policisti na pomurski avtocesti ustavili kombi z avstrijsko registracijo zaradi suma, da so v vozilu ilegalni prebežniki. Pri pregledu vozila so ugotovili, da voznik v tovornem delu kombija prevaža 17 tujcev, so sporočili s policije.

Maribor.
Kombi z avstrijskimi registrskimi označbami, v katerem so mariborski policisti našli 17 državljanov Afganistana in Iraka, ki so ilegalno prestopili državno mejo.
Foto: Policijska uprava Maribor

Po ugotovitvah policije je kombi iz smeri Lenarta proti Mariboru vozil državljan Sirije, v tovornem delu pa je prevažal državljane Afganistana in Iraka. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito, zato so jih odpeljali v azilni dom, so sporočili s Policijske uprave Maribor.

Voznika so policisti pridržali zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja državne meje. Po vseh zbranih obvestilih in dokazih bodo mariborski kriminalisti osumljenega s kazensko ovadbo privedli k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Mariboru, so še sporočili s policije.

ans/apo
© STA, 2022