Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tudi danes ne gre brez gneče na mejnih prehodih

Ljubljana, 9. julija - Sobota za zdaj mineva brez večjih nevšečnosti na slovenskih cestah, prihaja pa, kot je za konec tedna v poletni turistični sezoni značilno, do gneče na nekaterih mejnih prehodih s Hrvaško. Promet je povečan tudi na primorski avtocesti proti Ljubljani in na cesti med Koprom in mejnim prehodom Dragonja.

Srbija, Batrovci.
Mejni prehod Batrovci-Bajakovo.
Foto: Tanjug/STA
Arhiv Tanjug/STA

Na Dragonji je ob vstopanju v Slovenijo treba čakati več kot dve uri, za izstop iz Slovenije pa do ene ure. Na bližnjem mejnem prehodu Sečovlje vozniki pri vstopanju v državo čakajo od ene do dveh ur, pri izstopu pa pol ure.

Na mejnem prehodu Gruškovje na koncu podravske avtoceste je treba po podatkih prometno informacijskega centra za vstop in izstop iz države čakati okoli eno uro, na mejnem prehodu Jelšane pri Ilirski Bistrici pa okoli pol ure.

V belokranjski Vinici se medtem na izstop iz države še vedno čaka približno uro in pol.

Na avstrijski in slovenski strani predora Karavanke je zastoj dolg približno en kilometer. Predor proti Sloveniji občasno zapirajo.

Do zastojev prihaja tudi na državni cesti med Koprom in mejnim prehodom Dragonja, drugje v Istri trenutno ni večjih nevšečnosti.

Promet je povečan na primorski avtocesti proti Ljubljani.

jes/jes
© STA, 2022