Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Šefa MI5 in FBI svarita pred grožnjo Kitajske

London, 7. julija - Vodji britanskih in ameriških obveščevalnih agencij MI5 in FBI sta opozorila na povečanje obsega kitajskega gospodarskega vohunjenja na Zahodu. V redkem skupnem nastopu včeraj v Londonu sta Kitajsko označila za veliko grožnjo za gospodarstvo in nacionalno varnost obeh držav kot tudi zaveznikov. V Pekingu so te obtožbe zavrnili kot neutemeljene.

Velika Britanija, London.
Vodji britanskih in ameriških obveščevalnih agencij MI5 Ken McCallum in FBI Christopher Wray sta v redkem skupnem nastopu opozorila na povečanje obsega kitajskega gospodarskega vohunjenja na Zahodu.
Foto: dpa/STA

Direktor ameriškega preiskovalnega urada FBI Christopher Wray je Kitajsko označil za največjo dolgoročno grožnjo. Vodja britanske obveščevalne agencije MI5 Ken McCallum pa je povedal, da je njegova agencija v zadnjih treh letih več kot podvojila svoje delovanje, povezano s Kitajsko, in ga bo znova podvojila.

Šefa MI5 in FBI sta spregovorila predstavnikom poslovnega sveta, v katerem sta se strinjala, da je grožnja s strani kitajskih vohunov v obeh državah visoka in se še povečuje.

sg/akt/sg
© STA, 2022