Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nadaljevanje zaslišanj o napadu na ameriški kongres prihodnji teden

Washington, 7. julija - Javna zaslišanja o napadu privržencev nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa na ameriški kongres 6. januarja lani, se bodo v posebnem odboru predstavniškega doma nadaljevala v torek, 12. julija. Odbor bo pred tem v petek za zaprtimi vrati zaslišal nekdanjega glavnega pravnika Bele hiše Pata Cipolloneja.

ZDA, Washington.
Podporniki nekdanjega predsednika ZDA Donalda Trumpa so 6. januarja 2021 nasilno vdrli v poslopje ameriškega kongresa in prekinili proces potrditve izida predsedniških volitev.
Foto: dpa/STA
Arhiv dpa/STA

Cipollone naj bi bil med tistimi v Beli hiši, ki so se upirali Trumpovim naklepom, da ostane na oblasti kljub porazu na volitvah novembra 2020.

Za zdaj ni jasno, koliko bo Cipollone pripravljen povedati in ali se bo morda skušal sklicevati na Trumpove trditve, da ima kot nekdanji predsednik še vedno tako imenovani izvršni privilegij in da so torej pogovori, ki jih je imel na položaju, zaupne narave. Njegov naslednik Joe Biden je sicer vse te izvršne privilegije glede napada na kongres odpravil.

msc/rp/akt/msc
© STA, 2022