Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Izolski župan Markočič zavrača očitke o korupciji

Izola, 6. julija - Izolski župan Danilo Markočič se je danes na novinarski konferenci odzval na preiskave, ki so jih kriminalisti v četrtek opravili na njegovem domu in v občinskih prostorih.

Izola.
Novinarska konferenca po kriminalističnih preiskavah na domu župana in v prostorih županovega kabineta zaradi domnevnih nepravilnosti pri prodaji zemljišč.
Župan občine Izola Danilo Markočič.
Foto: Bojan Kralj/STA

Preiskava se je začela po ovadbah zaradi domnevno povezanih poslov. Podjetje BM21 je od občine kupilo zemljišče v Livadah, dogovorilo pa se je tudi o nakupu oljčnika v Strunjanu, ki ga ima Markočič v zakupu od sklada kmetijskih zemljišč. Markočiču očitajo, da naj bi občinsko zemljišče prodal ceneje, zato da bi svojega prodal dražje.

Odvetnik Bogomir Horvat je danes zatrdil, da je občina pri dražbi zemljišča ravnala zakonito. To, da se podpisana pogodba razlikuje od sprejete na občinskem svetu, po njegovem mnenju ni bistveno. Že v razpisu je bila namreč objavljena spremenjena pogodba. Glede oljčnika pa je Markočič poudaril, da ga ni prodal in ga še vedno obdeluje.

bkr/jes/np
© STA, 2022