Vreme: Ponoči in v torek spremenljivo s krajevnimi nevihtami, vročina bo popustila

Ljubljana, 4. julija - Zvečer bodo predvsem v severni in osrednji Sloveniji nastajale nevihte, ponekod bo prehodno zapihal okrepljen severni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Ponoči se bodo pojavljale krajevne nevihte. Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 19, ob morju in na Goriškem okoli 21 stopinj Celzija.

V torek bo spremenljivo oblačno s krajevnimi nevihtami. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 24 do 28, na Primorskem okoli 30 stopinj Celzija.

Opozorilo: Danes bo po nižinah še velika toplotna obremenitev, v večjem delu države je velika požarna ogroženost v naravnem okolju.

Proti večeru in ponoči, v južni Sloveniji pa tudi v torek zjutraj in dopoldne, so možne močnejše nevihte z lokalnimi neurji.

Obeti: V sredo bo precej jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. V četrtek bo dopoldne oblačno, občasno bo deževalo, popoldne se bo delno zjasnilo, nastala bo še kakšna nevihta.

Vremenska slika: Hladna fronta se pomika severno od Alp proti vzhodu in bo v noči na torek in v torek čez dan vplivala tudi na vreme pri nas. Pred njo k nam od zahoda doteka zelo topel in postopno nekoliko bolj vlažen zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bodo predvsem v krajih severno od nas bodo krajevne nevihte.

V torek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, nastajale bodo krajevne nevihte. Nekoliko hladneje bo.

tep/tep
© STA, 2022