Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na evropskem kongresu o psihologiji kot središčni znanosti

Ljubljana, 5. julija - V ljubljanskem Cankarjevem domu se bo danes začel 17. evropski kongres psihologije, ki ga bo gostilo Društvo psihologov Slovenije. Na njem se bo zbralo okoli 1000 udeležencev iz več kot 70 držav sveta. Letošnji nabor tem izpostavlja vlogo psihologije kot ene od središčnih znanosti, ki povezuje tako družboslovne kot naravoslovne znanosti.

Ljubljana, Cankarjev dom.
Novinarska konferenca pred torkovim odprtjem Evropskega kongresa psihologov (ECP) z naslovom Psihologija v središču znanosti: priložnosti in odgovornost.
Predsednica znanstveno-programskega odbora kongresa Mojca Juriševič.
Foto: Katja Kodba/STA

Pestra kongresna razprava, ki bo potekala do petka, so bo po besedah predsednice znanstveno-programskega odbora Mojce Juriševič temeljito lotila trenutnih trendov in najnovejših raziskav na različnih področjih psihologije in sorodnih disciplin.

Na obsežnem seznamu tem so tudi razvoj otrok v povezavi z anksioznostjo, izgorelost staršev, podpora učencem v času pandemije, kognitivni vidiki osebnosti, uporaba prepovedanih drog, sprejemanje odločitev v času okoljske krize ter etnične skupine in migracije.

bs/ako
© STA, 2022