Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Sodišče zavrnilo polmilijonsko tožbo zoper UKC Ljubljana

Ljubljana, 4. julija - Po dobrih štirih letih je po poročanju današnje izdaje časnika Večer znana odločitev novogoriškega okrožnega sodišča v pravdi Sare Mikuž iz Gozda proti Univerzitetnemu kliničnemu centru Ljubljana zaradi domnevne strokovne napake. To je sledilo mnenju izvedenske komisije in zavrnilo tožbeni zahtevek v višini več kot pol milijona evrov.

Ljubljana, pred UKC Ljubljana.
Generalni direktor UKC Ljubljana Janez Poklukar in Mateja Logar z Infekcijske klinike sta dala izjavo za medije o trenutnem stanju glede koronavirusa ter pripravljenosti socialnih in zdravstvenih zavodov.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Sodišče je po navedbah Večera sledilo mnenju izvedenske komisije, da škoda na Sarinem zdravju ni nastala zaradi ravnanja zdravnikov. Sodba še ni pravnomočna, saj bodo o pritožbi nanjo odločali še višji sodniki.

Sara Mikuž iz Gozda je pred skoraj desetimi leti padla s konja in utrpela hude poškodbe. V pravdi je trdila, da so zdravniki intenzivnega oddelka ljubljanskega kliničnega centra storili strokovno napako, ki je vodila v okvaro hrbtenjače. Zato je tožila UKC Ljubljana za več kot pol milijona evrov.

ase/apo
© STA, 2022