Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na območju Velenja dve novi parkirni coni in z novim letom deloma nižje cene parkiranja

Velenje, 1. julija - Mestna občina Velenje na pobudo svetov krajevnih skupnosti Staro Velenje in Konovo z današnjim dnem uvaja dve novi modri parkirni coni, G in H. Skupno je tako od danes dalje na širšem območju Velenja osem modrih con.

Velenje.
V Velenju bosta na voljo dve novi modri coni za parkiranje (G in H), kjer je omogočeno brezplačno parkiranje do 30 minut. V modrih conah A in B bo parkiranje od sedaj časovno omejeno in plačljivo do 18. ure.
Foto: MO Velenje

Glede na veljaven odlok je brezplačno parkiranje možno v vseh modrih conah, in sicer do 30 minut v modrih conah A, B, E in G, v modri coni F do 60 minut, v modrih conah C, D in H pa do 120 minut.

Ker želi spodbuditi k parkiranju v parkirnih hišah, občina z letom 2023 tudi znižuje cene letne karte z 250 na 200 evrov in mesečne karte s 25 na 20 evrov za parkiranje v garažnih hišah Gorica, Mercator in v prvi etaži garažne hiše na avtobusni postaji.

Najnižja cena parkiranja na uro je sicer v garažni hiši Mercator, in sicer 0,30 evra, najvišja pa v modri coni F pri Velenjski plaži, in sicer en evro na uro.

vpu/mg
© STA, 2022