Vlada za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade imenovala Kajo Širok

Ljubljana, 23. junija - Vlada je za državno sekretarko v kabinetu predsednika vlade imenovala nekdanjo direktorico novogoriškega zavoda Evropske prestolnice kulture GO!2025 Kajo Širok, so sporočili po seji vlade.

Nova Gorica.
Nova državna sekretarka v kabinetu predsednika vlade in nekdanja direktorica novogoriškega zavoda Evropske prestolnice kulture GO!2025 Kaja Širok.
Foto: Rosana Rijavec/STA
Arhiv STA

Širokova se je vodenju zavoda odpovedala v začetku junija, ko so jo povabili, da se pridruži ekipi predsednika vlade. Takrat je dejala, da ne gre za dobesedni odhod v smislu odstopa, in povedala, da bo projekt Evropske prestolnice kulture vedno podpirala.

Po sprejetju spremenjenega odloka na Mestni občini Nova Gorica bo kadrovska komisija mestnega sveta predlagala razpis za novega direktorja zavoda. Svet zavoda ga pričakuje do julija, so pojasnili na občini.

Novogoriški mestni svet bo o vršilcu dožnosti Zavoda GO!2025 odločal na jutrišnji izredni seji. Za to funkcijo župan Klemen Miklavič predlaga dosedanjega vodjo njegovega kabineta Gorazda Božiča.

lj/npe/moz/apo
© STA, 2022