Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Trajnostno nakupovanje hrane prispeva k naslavljanju podnebne krize

Ljubljana, 31. maja - Na spletnem dogodku o okolju in zdravju prijaznejši hrani so govorci poudarili, da lahko potrošniki s trajnostnimi nakupovalnimi izbirami prispevajo k naslavljanju podnebne in ekosistemske krize. Nujno je, da sprejemamo bolj trajnostne prehranske odločitve, hkrati pa je ključno, da se s problemom zelenega zavajanja soočimo tudi na sistemski ravni.

Ljubljana.
Trgovina, izdelki na polici.
Foto: Nik Jevšnik/STA
Arhiv STA

Govorci so opozorili, da je v množici oznak, predvsem na živilskih izdelkih, težko prepoznati tiste, ki so zaupanja vredne in ki nam zagotavljajo, da so izbrani izdelki resnično okolju in zdravju prijazni, kot sta recimo Zeleni list in certifikat pravične trgovine Fairtrade International.

Nika Tavčar iz Umanotere je poudarila, da je oskrba s hrano ključno področje, na katerem moramo ukrepati danes, če želimo preprečiti katastrofalne podnebne spremembe.

npe/bg
© STA, 2022