Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Matić o pritiskih na tedanjo upravo Luke Koper

Koper, 30. maja - Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić, ki skupaj z ostalima nekdanjima članoma uprave Andražem Novakom in Ireno Vincek toži delodajalca zaradi njihovega odpoklica decembra 2017, je danes na sodišču govoril o pritiskih, ki so se začeli izvrševati na upravo od srede leta 2016 naprej, in sicer v zvezi s projektom drugega železniškega tira Divača-Koper.

Koper, okrožno sodišče.
Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matić ob prihodu na koprsko okrožno sodišče, kjer poteka tožba zaradi ugotovitve ničnosti sklepov nadzornega sveta o njihovem odpoklicu.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Matić je omenil tudi besedne pritiske na sestankih, ki so šli v smeri, da če bi bil nekdo drug na položaju predsednika uprave, bi vlagal v sežanski terminal.

Matić je izpostavil tudi pritiske, naj uprava Slovenskemu državnemu holdingu predloži informacije o poslovanju v večjem obsegu kot drugim delničarjem in v nasprotju z zakonom. Luka je bila prav tako naenkrat deležna nenormalno visokega števila inšpekcijskih nadzorov, je dejal Matić.

miv/jb/jb
© STA, 2022