Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zelenski obiskal vojake v Harkovu

Harkov, 29. maja - Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je danes prvič od začetka ruske invazije na Ukrajino odpotoval na vzhod države. Obiskal je vojaške enote v Harkovu, ki je od frontne črte oddaljen le dobrih 15 kilometrov, in se jim zahvalil za pripravljenost žrtvovati lastno življenje za domovino.

Ukrajina, Harkov.
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je prvič od začetka ruske invazije na Ukrajino odpotoval na vzhod države. Obiskal je vojaške enote v Harkovu, ki je od frontne črte oddaljen le dobrih 15 kilometrov, in se jim zahvalil za pripravljenost "žrtvovati lastno življenje za našo domovino".
Foto: dpa/STA

Med poročilom vojaškega vodstva o operativnih razmerah na fronti je Zelenski z guvernerjem Olegom Sinjehubovom govoril tudi o škodi na civilnih objektih v regiji.

Po besedah Sinjehubova je bilo v Harkovu in okolici, kjer Rusija še vedno nadzoruje nekaj manj kot tretjino ozemlja, uničenih več kot 2000 hiš. Kot je dodal, je Ukrajina s protiofenzivo aprila in maja uspešno osvobodila pet odstotkov ozemlja v regiji.

jhl/np/np
© STA, 2022