Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Zlata palma v Cannesu za film Triangle of Sadness

Cannes, 28. maja - Zlato palmo na 75. filmskem festivalu v Cannesu je prejel film Triangle of Sadness, ki ga je režiral švedski režiser Ruben Ostlund. Režiser, ki je leta 2017 dobil to nagrado za družbeno satiro Kvadrat, se je na podoben način tokrat pošalil na račun bogatašev in manekenk na ladjah za križarjenje. V konkurenci je bilo letos 21 filmov.

Francija, Cannes.
Zlato palmo na 75. filmskem festivalu v Cannesu je prejel film Triangle of Sadness, ki ga je režiral švedski režiser Ruben Ostlund.
Švedski režiser Ruben Ostlund.
Foto: Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Nagrado za najboljšega režiserja na 75. filmskem festivalu v Cannesu je prejel južnokorejski režiser Park Chan-wook za film Decision to Leave.
Foto: Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Francoski igralec Jacques Weber na zaključni slovesnosti 75. filmskega festivala v Cannesu.
Foto: Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Južnokorejski igralec Song Kang-ho je 75. filmskem festivalu v Cannesu dobil nagrado za najboljšega igralca za vlogo v filmu Broker.
Foto: Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Iranska igralka Zar Amir Ebrahimi je 75. filmskem festivalu v Cannesu dobila nagrado za najboljšo igralko za vlogo v filmu Holy Spider.
Foto: Xinhua/STA

Francija, Pariz.
Španska igralka Rossy De Palma na zaključni slovesnosti 75. filmskega festivala v Cannesu.
Foto: Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Francoski igralec in režiser Guillaume Canet na zaključni slovesnosti 75. filmskega festivala v Cannesu.
Foto: Xinhua/STA

Francija, Cannes.
Švedski režiser Tarik Saleh je 75. filmskem festivalu v Cannesu dobil nagrado za najboljši scenarij za film Boy from Heaven.
Foto: Xinhua/STA

Drugo najpomembnejšo nagrado, grand prix, je žirija pod vodstvom francoskega igralca Vincenta Lindona prisodila filmoma Eo in Le Otto Montagne.

Za najboljšo igralko je bila razglašena iranska igralka Zar Amir Ebrahimi za vlogo v filmu Holy Spider. Za najboljšega igralca je bil izbran južnokorejski igralec Song Kang-ho za vlogo v filmu Broker.

Žirija je letos s posebno nagrado ovenčala belgijska režiserja Jean-Pierre and Luc Dardenne s filmom Tori and Lokita.

jvo/mlj/mlj
© STA, 2022