Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Jevšek uspešno skozi sito pristojnih odborov

Ljubljana, 28. maja - Kandidat za ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Aleksander Jevšek je s svojo predstavitvijo prepričal večino članov odbora za gospodarstvo in za zadeve EU.

Ljubljana, DZ.
Predstavitev kandidata za ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Aleksandra Jevška pred odborom DZ za zadeve EU ter odborom DZ za gospodarstvo.
Kandidat za ministra za razvoj in evropsko kohezijsko politiko Aleksander Jevšek.
Foto: Daniel Novakovič/STA

Kot prvo nalogo vidi uspešen zaključek črpanja sredstev EU v obdobju 2014-2020, pri čemer verjame, da bo Slovenija uspešno izkoristila vseh nekaj manj kot 3,1 milijarde evrov, in dokončanje oblikovanja temeljnih dokumentov za obdobje 2021-2027, ko je Sloveniji na voljo 3,2 milijarde evrov.

Napoveduje tudi nujne popravke nacionalnega načrta za okrevanje, da bo Slovenija izkoristila vseh pet milijard evrov razpoložljivih nepovratnih in povratnih sredstev, ne le 2,5 milijarde evrov.

Na področju regionalnega razvoja, kar bo v prihodnje tudi njegova naloga, se je zavzel za nove pristope k spodbujanju razvoja, projekt pokrajin pa vidi kot nalogo vsaj dveh stabilnih vlad.

jes/uk/uk
© STA, 2022