Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Poslanci začeli razpravo o kandidatu za mandatarja Golobu

Ljubljana, 25. maja - DZ je začel izredno sejo, na kateri bo med drugim odločal o kandidatu za predsednika vlade Robertu Golobu. Če ne bo presenečenj, se Golobu obeta večinska podpora. Kandidat za predsednika 15. slovenske vlade sicer izjav za medije pred začetkom seje ni želel dajati, dejal je le, da pričakuje vse dobro.

Ljubljana, DZ.
Izredna seja DZ, na kateri so glasovali o kandidatu za mandatarja Robertu Golobu ter o podpredsednikih DZ in kandidatki za generalno sekretarko Uršuli Zore Tavčar ter imenovali predsednike in podpredsednike delovnih teles DZ.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Z izvolitvijo bo Golobu zaradi nezdružljivosti funkcij prenehal mandat poslanca, prav tako ne bo več vodja poslanske skupine Gibanja Svoboda. Na tem mestu ga bo nasledil Borut Sajovic.

Poslance med drugim čaka tudi imenovanje predsednikov in podpredsednikov delovnih teles DZ. Glede slednjega je DZ danes na predlog SDS glasoval in tudi potrdil sklep, ki ga je že sprejel kolegij predsednice DZ o določitvi števila mest poslanskih skupin ter predsedniških in podpredsedniških mest v delovnih telesih. V SDS namreč niso zadovoljni z razrezom.

lad/lem/moz/moz
© STA, 2022