Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vizjak podpisal pogodbo o sofinanciranju gradnje kanalizacije v porečju Savinje

Ljubljana, 19. maja - Minister za okolje in prostor Andrej Vizjak je podpisal pogodbo o sofinanciranju gradnje kanalizacije v občinah Celje, Štore in Vojnik v okviru projekta Odvajanje in čiščenje odpadnih voda v porečju Savinje. Za dobrih devet milijonov evrov vreden projekt bo država prispevala 1,2 milijona evrov, EU pa iz Kohezijskega sklada 4,7 milijona evrov.

Ljubljana, ministrstvo za okolje in prostor.
Izjava za medije ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka glede objavljenega posnetka njegovih pogovorov s predsednikom uprave DZS Bojanom Petanom glede Term Čatež, v katerem med drugim ponuja možnost vplivanja na sodišče.
Foto: Anže Malovrh/STA

V okviru projekta je predvidena izgradnja 26,8 kilometra kanalizacijskega sistema s 16 črpališči, so danes sporočili z ministrstva za okolje in prostor.

V celjski občini bo zgrajenih 16,7 kilometra kanalov in 12 črpališč, v Občini Štore 7,2 kilometra kanalov in štiri črpališča, v Občini Vojnik pa 2,9 kilometra kanalov.

Gradnja se je začela leta 2021, končala pa se bo letos. Projekt bo finančno in administrativno zaključen v drugi polovici leta 2023, so še navedli.

mg/bg
© STA, 2022