Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Ptuju prihodnji teden 8. Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja

Ptuj, 19. maja - Uprava za zaščito in reševanje bo od 26. do 28. maja na Ptuju gostila Bogatajeve dneve zaščite in reševanja. Gre za največji dogodek v Sloveniji, na katerem se vsaki dve leti predstavljajo enote civilne zaščite, reševalne službe ter domače in tuje službe in nevladne organizacije, ki so vključene v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Ptuj, Mestna hiša.
Novinarska konferenca pred 8. Bogatajevimi dnevi zaščite in reševanja.
Direktorica Urada za preventivno, usposabljanje in mednarodno sodelovanje URSZR Olga Andrejek, ptujska županja Nuška Gajšek in vodja ptujske izpostave za zaščito in reševanje Drago Murko.
Foto: Gregor Mlakar/STA

Kot je povedala ptujska županja Nuška Gajšek, so ponosni, da je bil Ptuj izbran za tokratno izvedbo tradicionalne prireditve, saj gre za dejavnosti izjemnega pomena, še posebej po tistem, ko se zadnja leta soočamo z različnimi naravnimi ujmami.

Direktorica urada za preventivno, usposabljanje in mednarodno sodelovanje Olga Andrejek je pojasnila, da je namen prireditve predstavitev sistema varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami ter zmogljivosti na področju zaščite, reševanja in pomoči.

gm/apo
© STA, 2022