Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Finančni konferenci deljena mnenja o prihodnosti nepremičninskega balona

Portorož, 11. maja - Nepremičninski balon je že precej napolnjen, kdaj bo počil, pa nihče ne ve, je na omizju ob sklepu Finančne konference v Portorožu ocenil direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec.

Portorož, GH Bernardin.
Pogovor z naslovom Nepremičninski balon - ali bo počil in kdaj?, ki je potekal v okviru sklepnega dne Finančne konference.
Partner v Equinoxu Matej Rigelnik, direktor Stanovanjskega sklada RS Črtomir Remec, izvršni direktor Reitenburga Matej Sodin.
Foto: Mitja Volčanšek/STA

Remec je v svoji napovedi navedel, da so podražitve stroškov gradnje na Hrvaškem in v Avstriji nižji kot pri nas, kar bi že lahko bil vzrok za prenapihnjen nepremičninski balon.

Izvršni direktor Reintenburga Matej Sodin je priznal, da zadnje podražitve vplivajo tudi na njihov nepremičninski projekt Schellenburg. Sicer pa so v zadnjih treh letih deležni unikatne rasti pri prodaji stanovanj.

Po Sodinovih besedah se je zakonodaja na nepremičninskem področju v zadnjih letih poenostavila, dodaten stimulus za nakupe nepremičnin pa sta povečanje neto dohodka prebivalstva in znižanje davka na oddajo nepremičnin.

miv/bdo/bdo
© STA, 2022