Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Microsoftova raziskava: Slovenija po digitalizaciji nad povprečjem Srednje in Vzhodne Evrope

Ljubljana, 10. maja - Slovenija se je po indeksu Digital Futures, ki ga je zasnoval tehnološki velikan Microsoft, da bi izmeril raven digitalizacije v 16 evropskih državah, znašla na sedmem mestu in nekoliko nad povprečjem Srednje in Vzhodne Evrope.

Kitajska, Guizhou.
Industrija masovnih podatkov, masovni podatki, big data, razvoj, komunikacije, računalništvo, digitalizacija, digitalno, računalništvo v oblaku, virtualno.
Foto: Xinhua/STA
Arhiv Xinhua/STA

Pred Slovenijo so od vrha navzdol Finska, Švedska, Danska, Nizozemska, Estonija in Malta, za Slovenijo pa Portugalska, Češka, Madžarska, Poljska, Romunija, Hrvaška, Srbija, Rusija in Grčija.

Slovenija se lahko ponekod kosa tudi z najbolj digitalno razvitimi evropskimi državami, na primer pri digitalizaciji izobraževanja, človeških virih, vlaganjih podjetij v raziskave in razvoj ter digitalni konkurenčnosti podjetij.

Pospešiti pa mora digitalizacijo javnih storitev, okrepiti digitalni sektor in infrastrukturo, spodbujati bolj prilagodljive oblike dela in povečati število IKT-strokovnjakov, zlasti žensk.

jes/mg
© STA, 2022