Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Von der Leynova in Macron za spremembo pogodb EU

Strasbourg, 9. maja - Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen in francoski predsednik Emmanuel Macron, čigar država predseduje Svetu EU, sta na današnjem sklepnem dogodku konference o prihodnosti Evrope v Strasbourgu podprla spremembe pogodb Evropske unije. Podprla sta sklic konvencije za revizijo pogodb.

Francija, Strasbourg.
Predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen, predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola in francoski predsednik Emmanuel Macron na konferenci o prihodnosti Evrope v Strasbourgu.
Foto: Christophe Licoppe/Evropska komisija/dpa/STA

Predsednica komisije je v odzivu na predloge konference o prihodnosti Evrope povedala, da so državljani sporočili, kam želijo, da gre Evropa. Zdaj je treba ubrati najkrajšo pot do tja, tudi s spremembami pogodb, če je treba.

Za spremembe pogodb EU se je zavzel tudi predsednik Francije in podprl predlog parlamenta za revizijo pogodb. Očitno je, da je treba spremeniti pogodbe, je poudaril.

Potrebo po sklicu konvencije je že pred tem v svojem nagovoru na sklepnem dogodku konference poudarila predsednica Evropskega parlamenta Roberta Metsola.

blm/vb/blm
© STA, 2022