Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Izjemen slovenski dan v Braziliji: atletinjama zlato in bron

Rio de Janeiro, 9. maja - Slovenski športniki nadaljujejo dobre nastope na največjem tekmovanju za gluhe športnike, poletni olimpijadi. Atletinja Leja Glojnarič je osvojila zlato kolajno v mnogoboju. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnila Iris Breganski. Tekmovanje se je začelo že 7. maja, končalo pa danes s skokom v daljino, metom kopja in tekom na 800 metrov.

Brazilija, Rio de Janeiro.
24. poletna olimpijada gluhih v Braziliji.
Atletinja Leja Glojnarič (na sredini) je osvojila zlato kolajno v mnogoboju. Slovenski uspeh je s tretjim mestom dopolnila Iris Breganski (desno).
Foto: Zveza za šport invalidov Slovenije

Brez finala v teku na 400 metrov pa je ostal Tadej Enci, ki so mu v drugi polovici nastopa pošle moči, so zapisali pri slovenski zvezi za šport invalidov Slovenije. Zdaj ima vidno razočarani Velenjčan dodaten dan časa za regeneracijo in pripravo na kvalifikacije teka na 400 m z ovirami.

Skupno so slovenski športniki osvojili še 18. in 19. medaljo gluhih v samostojni Sloveniji. Najuspešnejši slovenski športnik med gluhimi je Samo Petrač, ki je osvojil šest odličij na poletnih in zimskih olimpijadah.

zza/zza
© STA, 2022