Vreme: Pretežno oblačno

Ljubljana, 6. maja - Ponoči bo pretežno oblačno, ponekod bo še občasno deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V soboto bo pretežno oblačno, občasno bodo še krajevne padavine, popoldne lahko tudi kakšna nevihta. Verjetnejše bodo v južnih krajih. Najvišje dnevne temperature bodo od 17 do 21, na severozahodu okoli 14 stopinj Celzija.

Obeti: V nedeljo in ponedeljek bo spremenljivo oblačno, še bodo nastajale posamezne plohe in nevihte. Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem pa večinoma šibka burja.

Vremenska slika: Nad srednjo Evropo je območje enakomernega zračnega tlaka, nad osrednjim Sredozemljem pa se šibko ciklonsko območje počasi polni. Z jugovzhodnim vetrom k nam priteka vlažen in razmeroma topel zrak.

Napoved za sosednje pokrajine: Ponoči bo pretežno oblačno. Ponekod bo občasno še deževalo. V soboto bo pretežno oblačno, predvsem v Alpah in v krajih južno od nas se bodo pojavljale krajevne padavine, tudi nevihte.

snk/snk
© STA, 2022