Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

2017 - Tri, dva, ena, nič, Slovenija je evropski prvak

Ljubljana, 4. maja - Slovenija bo skoraj pet let po zgodovinskem in največjem uspehu slovenskega športa dobila dokumentarni film, ki bo v 113 minutah prikazal ozadje ob osvojitvi zlate medalje na košarkarskem evropskem prvenstvu v Istanbulu. Premiera filma z naslovom 2017 in podnaslovom Tri, dva, ena, nič, Slovenija je evropski prvak, bo 3. junija v dvorani Stožice.

Turčija, Istanbul.
Slovenska košarkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu 2017 osvojila zlato medaljo, potem ko je v finalu v Istanbulu s 93:85 premagala Srbijo.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Telemach-premiera filma 2017, ki je nastal v sodelovanju produkcijske hiše December in Košarkarske zveze Slovenije s podporo Slovenskega filmskega centra, bo celodnevni športno - kulturni dogodek. V dopoldanskem času bodo tribune Stožic zasedli osnovnošolci in srednješolci, ki si bodo lahko poleg filma ogledali še celoten športni park Stožice in razstavo zgodovinskih športnih dosežkov, zvečer ob 20. uri pa organizatorji pričakujejo športne navdušence in ljubitelje filma iz vse Slovenije.

zzb/zza/zzb
© STA, 2022