Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Johnson nagovoril ukrajinske poslance in obljubil dodatno vojaško pomoč

London/Kijev, 3. maja - Britanski premier Boris Johnson je danes v nagovoru ukrajinskega parlamenta prek videopovezave napovedal dodatnih 358 milijonov evrov vojaške pomoči Ukrajini.

Ukrajina, Kijev.
Britanski premier Boris Johnson je v nagovoru parlamenta v Kijevu na daljavo napovedal dodatnih 358 milijonov evrov vojaške pomoči Ukrajini in dejal, da je to najboljša ura Ukrajine, ki se je bodo spominjale in o njej pripovedovale prihodnje generacije.
Foto: dpa/STA

Poudaril je, da bo Velika Britanija ukrajinske sile še naprej oskrbovala z orožjem, finančnimi sredstvi in humanitarno pomočjo.

Ruske oblasti so medtem že večkrat kritizirale zahodne države, ki krepijo donacije vojaške opreme, češ da s tem tvegajo zaostrovanje konflikta.

Nov paket britanske vojaške podpore bo med drugim vključeval protiladijske rakete Brimstone, protiletalske sisteme Stormer, radarje in težka brezpilotna letala.

Tekom govora je Johnson med drugim opozoril tudi na to, da je po njegovem Zahod naredil veliko napako, ker leta 2014 ni pomagal Ukrajini, ko si je Rusija priključila polotok Krim.

rpe/lkr/lkr
© STA, 2022