Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

ZDA v Ukrajini vidijo neuspeh Rusije pri doseganju ciljev

Varšava, 25. aprila - Rusiji v Ukrajini ne uspeva dosegati svojih vojnih ciljev, je po obisku v Kijevu ocenil ameriški državni sekretar Antony Blinken. Cilj je bil po njegovih besedah odvzeti Ukrajini suverenost in neodvisnost, a ji to kljub dvema mesecema grozljivih napadov ni uspelo.

Ukrajina, Kijev.
Rusiji v Ukrajini ne uspeva dosegati svojih vojnih ciljev, je po obisku v Kijevu ocenil ameriški državni sekretar Antony Blinken. Obisk je bil po njegovih besedah priložnost izraziti podporo ukrajinski vladi.
Ameriški državni sekretar Antony Blinken na obisku v Kijevu.
Foto: Xinhua/STA

Njegov obisk z obrambnim ministrom Lloydom Austinom v ukrajinski prestolnici, kjer ju je sprejel ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, je bil namenjen prav temu, da pokažejo neomajno podporo ameriške vlade, je dejal.

Ločeno je tudi Zelenski sporočil, da cenijo vso pomoč ZDA. Kot so danes sporočili iz njegovega urada, sta strani včeraj razpravljali tudi o nadaljnji obrambni pomoči, zlasti pa o krepitvi sankcij proti Rusiji.

Austin je že pred tem dejal, da si želijo, da bi bila Rusija oslabljena do te mere, da ne bi mogla početi takšnih stvari kot med invazijo na Ukrajino.

spo/vb/spo
© STA, 2022