Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V šestih občinah z junijem brezplačni prevozi z mestnimi avtobusi za upokojence, vojne veterane in invalide

Ljubljana, 22. aprila - Upokojenci, invalidi in vojni veterani se bodo od 1. junija v občinah Celje, Jesenice, Kranj, Koper, Krško in Novo Mesto z mestnimi avtobusi vozili brezplačno.

Ljubljana, ministrstvo za infrastrukturo.
Infrastrukturni minister Jernej Vrtovec je danes s predstavniki občin Celje, Krško, Kranj, Koper in Novo mesto podpisal pogodbe o subvencioniranju mestnega prevoza za upokojence, invalide in vojne veterane.
Podžupanja Celja Breda Arnšek, župan Krškega Miran Stanko, župan Kranja Matjaž Rakovec, infrastrukturni minister Jernej Vrtovec, župan Novega mesta Gregor Macedoni in župan Kopra Aleš Bržan.
Foto: Rok Bizjak/STA

Vrtovec je namreč danes v Ljubljani pogodbo o poravnavi subvencije za izvajanje mestnega prevoza potnikov za te kategorije potnikov podpisal z županom Kranja Matjažem Rakovcem, podžupanjo Celja Bredo Arnšek, županom Kopra Alešem Bržanom, županom Krškega Miranom Stankom in županom Novega mesta Gregorjem Macedonijem. Pri podpisu bi sicer moral sodelovati tudi župan Jesenic Blaž Račič, a se je zaradi zadržanosti opravičil.

Vrtovec je podpise pogodb označil za pomemben korak izboljšanja dostopnosti mestnih prevozov ranljivim skupinam prebivalstva ter spomnil, da so tovrstni pogodbi lani že podpisali z ljubljansko in mariborsko občino.

rbi/bdo/zc
© STA, 2022