Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ekologi brez meja z nasveti za manj zavržkov hrane

Ljubljana, 19. aprila - Ekologi brez meja so pred slovenskim dnevom brez zavržene hrane, ki bo drugo leto zapored na pobudo Lidla Slovenija potekal 24. aprila, spremljali prehranjevalne navade gospodinjstev v Škofji Loki. Z odgovornim ravnanjem z viri in odpadki prihranimo, so poudarili in pripravili nasvete za manj zavržkov in za ponovno uporabo neužitnih ostankov živil.

Ekologi brez meja so pred dnevom brez zavržene hrane, ki bo letos izpostavil reciklirano kuharijo oz. recepte iz viškov hrane, zbrali nasvete za pravilno shranjevanje hrane in za ponovno uporabo neužitnih ostankov živil.

Opozorili so, da na svetu vržemo stran toliko hrane, kot jo pridelamo na površini, veliki za 635 Slovenij. Če bi skupna količina zavržene hrane predstavljala državo, bi bila tretja največja onesnaževalka na svetu.

bdo/mg/mg
© STA, 2022