Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Nemški Zeleni po nenadnem odstopu prejšnje predstavili novo ministrico za družino

Berlin, 14. aprila - Nemški Zeleni so danes razkrili, kdo bo nova ministrica za družino, starejše, ženske in mladino, potem ko je s tega položaja pred dnevi odstopila Anna Spiegel. Nasledila jo bo Lisa Paus, 53-letna finančna strokovnjakinja in od leta 2009 poslanka nemških Zelenih.

Nemčija, Berlin.
Nemški Zeleni so danes razkrili, kdo bo nova ministrica za družino, starejše, ženske in mladino, potem ko je s tega položaja pred dnevi nenadoma odstopila Anna Spiegel. Nasledila jo bo Lisa Paus, 53-letna finančna strokovnjakinja, ki je že od leta 2009 poslanka nemških Zelenih.
Foto: dpa/STA

Sopredsedujoči Zelenim Omid Nouripour jo je označil kot izkušeno in sposobno žensko. Pausova sama je priznala, da jo je izbira presenetila, a obenem izpostavila, da se že leta bori za enakopravnost spolov in za temeljni otroški dodatek, zato je morala slediti temu pozivu.

Spieglovo je spodneslo razkritje, da je le deset dni po katastrofalnih poplavah na zahodu Nemčije odšla na večtedenske počitnice v tujino. To samo po sebi ne bi bila težava, če ne bi takrat zasedala položaja okoljske ministrice zvezne dežele Porenje-Pfalško, ki so jo pobesnele vode še posebej prizadele.

jav/lkr/jav
© STA, 2022