Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Vizjak na slavnostnem odprtju saniranega igrišča v celjskem vrtcu Luna

Celje, 14. aprila - Okoljski minister Andrej Vizjak, celjska podžupanja Breda Arnšek in ravnateljica celjskega vrtca Anice Černejeve Vanja Krašovic so danes slavnostno odprli sanirano igrišče v vrtčevski enoti Luna. Tudi pri tem vrtcu so zamenjali onesnaženo zemljino, vrednost sanacije je 250.000 evrov.

Ljubljana, ministrstvo za okolje in prostor.
Izjava za medije ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka glede objavljenega posnetka njegovih pogovorov s predsednikom uprave DZS Bojanom Petanom glede Term Čatež, v katerem med drugim ponuja možnost vplivanja na sodišče.
Foto: Anže Malovrh/STA

Kot je ob tej priložnosti povedal Vizjak, bo sanacija onesnažene zemljine na igriščih pri vseh 10 celjskih vrtcih stala okoli tri milijone evrov. Dejal je, da je sanacija okoljskih bremen naloga države in je za aktualno vlado prioriteta. Otrokom je treba omogočiti igro na neoporečnih zemljinah, je še dodal Vizjak.

Okoljsko ministrstvo je sanacijo onesnažene zemljine v celjski občini pričelo leta 2019 in od takrat saniralo igrišča v sedmih vrtcih in otroško igrišče na Savinjskem nabrežju.

*spremenjeno ob 15:43 - popravljen je bil priimek ravnateljice vrtca

lpc/mg
© STA, 2022