Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pahor se je seznanil z aktivnostmi pri pomoči beguncem iz Ukrajine

Ljubljana, 12. aprila - Predsednik republike Borut Pahor je danes obiskal Viško hiško - hišo Slovenske filantropije v Ljubljani. Ob tem si je ogledal zaposlitveni sejem za begunce iz Ukrajine in se seznanil z aktivnostmi pri pomoči beguncem, so zapisali v predsednikovem uradu.

Ljubljana, Viška hiška.
Predsednik republike Borut Pahor je obiskal Viško hiško - hišo Slovenske filantropije, kjer si bo ogledal zaposlitveni sejem za begunce iz Ukrajine, ki so zatočišče pred vojno našli v Sloveniji, ter se seznanil z aktivnostmi organizacije na področju pomoči beguncem. Dogodek Boršt, Iftar in dobrodelnost poteka v okviru vseslovenske akcije Dan za spremembe Slovenske filantropije, ki letos nosi naziv Soustvarjajmo skupnost.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Tako predstavniki Slovenske filantropije kot begunci iz Ukrajine so mu zaupali težave in skrbi, s katerimi se soočajo. Predsednik pa jih je zaprosil, naj jih zapišejo. Pripravljeni seznam bo naslovil na pristojne v upanju, da bi nekatere praktične rešitve lahko poiskali že do prihodnjega tedna, ko bodo na njegovo povabilo prišli na obisk v predsedniško palačo.

Kot so dodali v uradu, dogodek Boršt, iftar in dobrodelnost poteka v okviru vseslovenske prostovoljske akcije Slovenske filantropije Dan za spremembe. Glavnina akcije je bila v soboto.

pse/apo
© STA, 2022