Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Poklukar bo skladno s predlogom strokovne skupine vladi predlagal odpravo obveznosti nošenja zaščitnih mask v večini zaprtih prostorov

Novo mesto, 12. aprila - Minister za zdravje Janez Poklukar bo vladi skladno s predlogom strokovne skupine za covid-19 vladi predlagal odpravo obveznosti nošenja zaščitnih mask v vseh zaprtih prostorih, razen v zdravstvu in nastanitvenih objektih socialnega varstva. Seja vlade bo predvidoma jutri, odprava ukrepa pa bi v tem primeru začela veljati v četrtek, je napovedal.

Ljubljana.
Minister za zdravje Janez Poklukar.
Foto: Nebojša Tejić/STA
Arhiv STA

Po prvotnem predlogu strokovne skupine za covid-19 bi obvezo nošenja zaščitnih mask v večini zaprtih spremenili v priporočilo, ko bi se na intenzivnih oddelkih sedem zaporednih dni zaradi in s covidom-19 zdravilo manj kot 35 covidnih bolnikov. V ponedeljek je vodja skupine Mateja Logar dodatno pojasnila, da bi upoštevali le bolnike, ki se na oddelkih intenzivne terapije zdravijo zaradi covida-19. Kot je razvidno iz podatkov ministrstva za zdravje, je sledeči kriterij že nekaj dni izpolnjen.

da/ako/mo
© STA, 2022