Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Pahor sprejel predstavnike nemško govorečih skupnosti v Sloveniji

Ljubljana, 12. aprila - Predsednik republike Borut Pahor je danes sprejel predstavnike Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi in društva Kočevarjev staroselcev, ki so predsednika podrobno seznanili s svojim položajem in problemi, s katerimi se v državi soočajo.

Ljubljana.
Predsednik republike Borut Pahor.
Foto: Tamino Petelinšek/STA
Arhiv STA

Sogovorniki so predsednika seznanili s položajem nemško govoreče skupnosti v Sloveniji in se strinjali, da je možno v danih ustavnih okvirih narediti še veliko več za okrepitev skupnosti, so sporočili iz urada predsednika republike.

Konkretneje bo o teh možnostih Pahor spregovoril na prihodnji skupščini Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji, kjer se bo zavzel zlasti za ureditev sistemskega financiranja dejavnosti, ki ohranjajo identiteto te skupnosti.

Današnjega srečanja so se sicer udeležili častni član Zveze kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji Tit Turnšek, predsednica kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi Veronika Haring, predsednik društva Kočevarjev staroselcev Marjan Štangelj in predstavnik kulturnega društva nemško govorečih žena Mostovi Jan Schaller.

rpe/set
© STA, 2022