Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V DZ se obeta podpora predlogu zakona o vlaganju v športno infrastrukturo

Ljubljana, 6. aprila - Poslanke in poslanci so opravili drugo obravnavo predloga zakona o zagotavljanju finančnih sredstev za investicije v športno infrastrukturo v Sloveniji v letih od 2023 do 2027, ki ga je v DZ vložila skupina poslancev s prvopodpisanim Gregorjem Peričem iz Konkretno. Predlogu se obeta podpora, proti predlaganim rešitvam so v LMŠ.

Ljubljana, DZ.
Nadaljevanje izredne seje DZ, na kateri so med drugim obravnavajo predlog zakona o elektronskih komunikacijah in predlog zakona o stanovanjski jamstveni shemi za mlade.
Foto: Nebojša Tejić/STA

Zakonski predlog za investicije v športno infrastrukturo predvideva 150 milijonov evrov, kar pomeni povprečno 30 milijonov letno. Znesek je lahko na letni ravni tudi višji, če ga ne bi bilo mogoče realizirati v preteklih letih.

Vlada bo skladno z zakonom prioritetno opredelila področja za financiranje in sofinanciranje investicij. Izbor investicij se bo naredil na podlagi javnega razpisa, na poziv MIZŠ pa se je odzvalo 186 občin. Na podlagi odziva občin pa je bila narejena ocena potreb in stroškov.

* vsebinsko popravljen zadnji odstavek ob 12.56

alz/zc/alz
© STA, 2022