Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Ministrstvo za izobraževanje obžaluje odločitev Sviza o stavki

Ljubljana, 18. februarja - Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport obžalujejo odločitev Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije o stavki, saj so pogajanja v okviru vladne pogajalske skupine še v teku. Poleg tega se jim zdi to ravnanje v danih razmerah nepotrebno, so za STA sporočili z ministrstva.

Ljubljana, Sviz.
Izredna seja Glavnega stavkovnega odbora Sindikata vzgoje, izobraževanja, znanosti in kulture Slovenije, na kateri so se seznanili z rezultati opredeljevanja članstva sindikata in ostalih zaposlenih v vzgoji in izobraževanju glede izvedbe stavke.
Foto: Nebojša Tejić/STA

V odzivu so zapisali, da je splošna preobremenjenost prisotna na vseh nivojih družbe, zato so z vodstvi vzgojno-izobraževalnih zavodov redno v dialogu in jim po njihovih besedah pomagajo pri reševanju dilem in izzivov, povezanih z izvajanjem ukrepov za preprečevanje širjenja virusa ter tudi z izzivi glede odsotnosti zaposlenih in izvajanjem izobraževanja.

Kot so dodali, so predstavnikom vzgojno-izobraževalnih zavodov prisluhnili in se odzvali v obliki dodatnih zaposlitev in izplačil dodatkov v času razglašene epidemije covida-19.

npe/apo
© STA, 2022