Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Na Škofjeloškem projekt za večjo uporabo lokalne hrane v javnih ustanovah

Visoko, 17. februarja - Na Škofjeloškem želijo povečati uporabo lokalnih prehranskih sestavin v javnih ustanovah. Zato so se lotili projekta Jem lokalno, jem boljše, v okviru katerega so danes na Visokem predstavili jedi, ki jih je pripravil kuharski mojster Uroš Štefelin in ki jih predlagajo za uvrstitev na jedilnike javnih ustanov.

Izlake, OŠ Ivana Kavčiča.
Predsednik republike Borut Pahor se je pridružil učencem OŠ Ivana Kavčiča Izlake, kjer so pripravili zajtrk brez plastike.
Foto: Bor Slana/STA

V projektu, ki ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, sodelujejo Razvojna agencija Sora, Kmetijsko gozdarska zadruga Škofja Loka, Kmetijsko gozdarski zavod Kranj in družba P-ino.

Namen projekta je zagotavljati večjo sistematičnost na strani lokalne ponudbe in povpraševanja javnih ustanov po lokalni hrani. Javne ustanove namreč že vključujejo lokalno hrano na svoje jedilnike, vendar si projektni partnerji želijo, da bi bil ta delež večji. To bi bilo dobro tako za uporabnike kot za lokalno gospodarstvo.

tzu/mg
© STA, 2022