Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

V pogovoru o epilepsiji poudarili pomen vključevanja bolnikov v družbo

Ljubljana, 14. februarja - Vsak drugi ponedeljek v februarju zaznamujemo mednarodni dan epilepsije, ki letos poteka pod geslom Odpri srce. Strokovnjaki ocenjujejo, da epilepsija prizadene okoli en odstotek ljudi. Ob tem pa so v današnjem spletnem pogovoru STAkluba poudarili tudi, da si je pomembno prizadevati za boljšo vključenost oseb z epilepsijo v širšo družbo, predvsem na področju izobraževanja, dela in transporta.

Ljubljana.
Spletni pogovor o epilepsiji, ki ga je pripravil STAklub skupaj z Društvom Liga proti epilepsiji Slovenije.
Sodelovali so podpredsednik društva in specialist otroške nevrologije Luka Kopač, ambasador epilepsije pri Mednarodni Ligi proti epilepsiji Igor M. Ravnik, specialist klinične psihologije, ki deluje na področju pediatrične epileptologije, David Gosar, Svetlana Simić Klobučarič iz Društva Liga proti epilepsiji Slovenije ter pisatelj in starš otroka z epilepsijo Andrej E. Skubic.
Foto: STA

Epilepsija je še vedno dokaj stigmatizirana, zato je ozaveščanje javnosti o njej ključnega pomena, tudi menijo strokovnjaki.

Ambasador epilepsije pri Mednarodni Ligi proti epilepsiji Igor M. Ravnik je izpostavil, da sodobno zdravljenje temelji na uporabi zdravil. V primeru, da bolnikom zdravila ne pomagajo, jim zdravniki priporočajo različne diete, včasih pa so potrebni tudi kirurški posegi, na katere bolnike pošiljajo v tujino.

maa/moz
© STA, 2022