Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Tudi avstrijski olimpijski komite o skupni kandidaturi treh dežel za OI

Peking, 12. februarja - Ideja o novi skupni kandidaturi avstrijske Koroške, Slovenije in Furlanije-Julijske krajine za zimske olimpijske igre 2034 se bo pod drobnogledom znašla tudi v avstrijskem olimpijskem komiteju. Stoodstotno sem prepričan, da bi bil Mednarodni olimpijski komite zelo dovzeten za čezmejno kandidaturo,"je v petek dejal predsednik komiteja Peter Stoss.

Avstrija, Celovec.
Seja Zbora narodnih predstavnikov pri Narodnem svetu koroških Slovencev, na kateri so sprejel pobudo za grb in zastavo Slovencev na avstrijskem Koroškem.
Predlog grba koroških Slovencev z belim knežjim kamnom.
Foto: Bojan Wakounig/STA

Stoss je na druženju s predstavniki medijev ob robu zimskih olimpijskih iger v Pekingu povedal, da se bodo v avstrijskem komiteju z obujeno idejo o skupni kandidaturi treh dežel ukvarjali po koncu tokratnih iger.

Idejo koroške deželne vlade so pred dnevi pozdravili tudi pri Olimpijskem komiteju Slovenije ter poudarili pomen sodelovanja in podpore med regijami.

Nazadnje se je projekt Senza confini potegoval za izvedbo zimskih olimpijskih iger leta 2006, ki jih je nato gostil Torino.

ag/bg/ag
© STA, 2022