Uporabniško ime
Geslo

Še nimate uporabniškega imena in gesla?
Registrirajte se.

Pomoč

Slovenski izid dneva Slokarjevi v slalomu

Peking, 9. februarja - Slovenski izid dneva na olimpijskih igrah v Pekingu je danes pripadel alpski smučarki Andreji Slokar, ki je bila peta v slalomu. Ana Bucik je bila 11., svoje prvo olimpijsko zlato pa je osvojila Slovakinja Petra Vlhova.

Kitajska, Peking.
Zimske olimpijske igre Peking 2022.
Slalom za ženske.
Foto: Anže Malovrh/STA

Vlhova je nova olimpijska prvakinja v slalomu. Srebro je osvojila Avstrijka Katharina Liensberger, Wendy Holdener iz Švice je pripadlo bronasto odličje. Najboljša Slovenka Andreja Slokar je v svojem slalomskem olimpijskem debiju osvojila peto mesto. Kolajno je zgrešila zgolj za desetinko.

Slokarjeva v prvih izjavah za slovenske novinarje ni mogla zadrževati solz. "Res sem sestavila dobre sekcije, res sem vesela, po drugi strani pa vem, da je to šport (...) to niso solze sreče, me zdaj tako boli," je dejala Ajdovka.

Ana Bucik je končala na 11. mestu, Meta Hrovat in Neja Dvornik pa sta odstopili že v prvi vožnji.

To se je zgodilo tudi ameriški zvezdnici Mikaeli Shiffrin, ki je odstopila že na veleslalomski preizkušnji v Pekingu. Po novem razočaranju je na družbenih omrežjih prejela številne izraze podpore.

Od Slovencev sta danes nastopila še deskar Tit Štante, ki je z 22. mestom obstal v kvalifikacijah snežnega žleba, in Vid Vrhovnik, ki je bil v nordijski kombinaciji na srednji skakalnici in teku na 10 km 37.

Smučarski skakalci pa so prvič preizkusili veliko skakalnico. Najboljša med Slovenci sta bila Cene Prevc in Timi Zajc, vsi so sicer skakali dobro.

Zgodovinski uspeh je uspel nemškemu sankaškemu dvojcu v postavi Tobias Wendl in Tobias Arlt, ki sta osvojila že tretji zaporedni naslov olimpijskih prvakov v disciplini moških dvojcev.

Norvežan Birk Ruud je osvojil naslov olimpijskega zmagovalca v smučanju prostega sloga v disciplini akrobatskih skokov z velike skakalnice big air, ki je prvič na olimpijskih igrah. Prvo zlato kolajno pa so si vendarle priborili tudi Američani. Ameriška deskarka Lindsey Jacobellis je v finalu deskarskega krosa ugnala vse tekmice in pri 36 letih prišla do tako želenega zlata.

blm/lr
© STA, 2022